fbpx

Verhaal.

Het begon lang geleden.... het verhaal van Alphatex

Helemaal op maat van uw zaak!

Wij vervaardigen bedrijfskledij volledig op maat van uw zaak. De kleuren, de stoffen, de afwerking,… Wij passen alles aan aan de look & feel van uw bedrijf. En aan uw persoonlijke voorkeuren. Graag extra lange mouwen? Een gekleurde kraag? Handige drukknoppen? Een geborduurd logo? Bij Alphatex maken we uw kledij persoonlijk én uniek!

Uitstekende kwaliteit

Al onze stoffen worden gefabriceerd door de Penfab Group uit Maleisië. Prachtige stoffen met een eigen unieke samenstelling van 35% katoen en 65% polyester met een gewicht van 245gr/m² of 220gr/m² (flexistretch). Het katoen is in het polyesterpatroon verweven in de vorm van een bijenraster.

Dat maakt onze stoffen – die in meer dan 80 kleuren verkrijgbaar zijn – bijzonder duurzaam en sterk. Bovendien bloeden ze niet af. Onze kledij kan wel honderden wasbeurten op 95° doorstaan met volledig behoud van de kleuren. En de stoffen zijn kreukafstotend, vochtwerend en vuilafstotend!

Met vakmanschap en liefde vervaardigd in ons eigen Belgisch atelier

Al onze bedrijfskledij wordt met vaardigheid en liefde voor het vak in ons Belgisch atelier vervaardigd. Zo bent u zeker van ethisch verantwoorde kledij met vakmanschap en liefde gemaakt.

HCCP-gekeurd en meerdere kwaliteitslabel

Belangrijk voor de voedingssector en de horeca: onze stoffen zijn HCCP-gekeurd en dragen het originele UTO 224 kwaliteitslabel. Alphatex is ook trots op zijn Öko-Tex 100 label: een productlabel dat aantoont dat het textielproduct niet schadelijk is voor de gezondheid.

Draagcomfort en perfecte pasvorm

Door heel wat jaren ervaring en talloze gesprekken met klanten, staan onze modellen koksbroeken, vesten, schorten, .. helemaal op punt. Bij ons staan draagcomfort en een perfecte pasvorm voorop. Zo zijn onze koksvesten voorzien van een dubbele sluiting en zeer degelijke drukknopen. Ze zijn 7cm langer dan de meeste vesten op de markt en de mouwen hebben een ruime split in het parement. Zo kunnen ze ver op de arm opgerold worden. Het katoen heeft een isolerend effect: in de zomer is het luchtig en in de winter lekker warm.

Vakkundige projectbegeleiding

Wij begeleiden u van a tot z bij de juiste keuze van uw bedrijfskledij. U weet helemaal niet wat u wilt? Wij komen graag tot bij u en helpen u met onze stalen stof en pasmodellen. Wij bieden u een heel ruime keuze uit modellen, stoffen, kleuren en materialen.

Daarenboven beschikken we over een breed gamma toebehoren zoals dassen, hemden, blouses, pochtests, … Wij komen bij u langs om de maten op te nemen of u een pasreeks te bezorgen. Geheel kosteloos. Bij Alphatex vindt u gegarandeerd wat u zoek

Vlot nabestellen

Ook nabestellen is bij Alphatex makkelijk. Wij houden nauwgezet al uw maten, afwerkingen en modellen bij. Zo wordt u altijd snel geholpen bij een nieuwe bestelling. Wij blijven ook dezelfde stoffen en kleuren aanbieden, zodat u zelfs na jaren draagplezier opnieuw dezelfde modellen, kleuren en stoffen kan bestellen.

Alphatex.

Tine Vangodtsnoven is de gedreven bezielster van Alphatex Het verhaal begon allemaal met de grootmoeder van Tine: Renée De Coster. Zij was voor haar tijd een heel ondernemende dame met visie en gedrevenheid. In haar naaischool in Leuven was ze dagdagelijks bezig met patronen tekenen, kleding naaien en lesgeven. Met veel passie voor haar vak, bezielde ze anderen met de liefde voor handwerk en stoffen. Die stoffen ging ze zelf aankopen in Parijs. Van een pittige, bedrijvige dame gesproken.

DE SCHOONHEID VAN KLEDIJ OP MAAT.

Het was bij haar grootmoeder dat Tine de schoonheid van kledij op maat ontdekte. Het handwerk, het uittekenen van de patronen, het naaien van de stukken, het was een inspiratie voor haar. De geur van de vele stoffen die in oma’s atelier lagen opgestapeld, de ijverige meisjes die enthousiast op naailes kwamen, het geluid van de scharen en de tikkende naalden: het staat Tine nog zo voor de geest.

ONVERWACHTE WENDING.

Toch was Tine oorspronkelijk niet in de wieg gelegd om ooit met Alphatex te starten, want ze werkte jarenlang als consultant voor enkele grote bedrijven. Maar het leven neemt soms een onverwachte wending. De man van Tine, Bart Claessens, is de stichter van Silverspoon. Silverspoon organiseert stijlvolle evenementen en exclusieve catering waarbij locatie, thema, aankleding, materiaalkeuze en het menu perfect complementair zijn.

Component 26 – 1
NOOD AAN PERSOONLIJKE HORECAKLEDIJ.

Om alles perfect te doen kloppen, voelde Bart ook de nood aan aangepaste kledij voor zichzelf en zijn team. Er was heel wat aanbod aan standaard kokskledij en kledij voor het zaalpersoneel en het logistieke team, maar horecakledij op maat bleek onvindbaar. Tijdens een reis naar Italië inspireerde een wollen vestje van Armani Tine tot een eigen creatie die Bart op het lijf geschreven was. Het was het eerste mouwvest dat Tine maakte… Het eerste van velen. Alphatex was geboren.

ALPHATEX BY TINE VANGODTSNOVEN: EEN BEGRIP IN DE BEDRIJFSWERELD!

Vandaag is Alphatex by Tine Vangodtsnoven een begrip in de horecawereld en de catering business. Haar persoonlijke kledij op maat zet ieder bedrijf in the spotlights met duurzame, unieke ontwerpen die perfect aansluiten bij de identiteit en de ziel van het bedrijf.

    Bedrijfskledij op maat?

    We geven u inspiratie tijdens een vrijblijvende kennismaking.
    Maak vandaag nog uw afspraak via +32 473 70 55 50 of vul onderstaand contactformulier in!

    Top